zaterdag 21 maart 2009

Ravioli gevuld met gekonfijte eend en een saus van eekhoorntjesbrood

Ravioli: de eendenpoten in ganzenvet konfijten en als het gaar is het vlees ervan af plukken. Hierna het vlees aanmaken met ingekookte eendenjus en een klein beetje van het vet waar de eenden in zijn gekonfijt. Het pastadeeg uitrollen en hier kleine hoopjes vlees op leggen. De randen van het deeg insmeren met eigeel en hier weer een plak pasta op leggen. De ravioli uitsteken en in water met zout gaar koken.
Saus: slagroom met kippenbouillon en gedroogd eekhorentjesbrood op een laag vuur laten trekken en als het eekhorentjesbrood al zijn smaken heeft afgegeven door een fijne zeef passeren.
Opmaak: de ravioli op het bord leggen samen met wat gebakken paddenstoelen hier over heen de saus gieten.


2004 Caves Albert Duhr Riesling Paradäis, Moselle luxembourgeoise: In de geur komt de wijn wat vermoeid over. Een beetje een standaard geur van een wat gerijpte riesling, rijpe ananas en duidelijk wat ontwikkelde aroma’s. In de smaak is de wijn verrassend genoeg wel fris met fijne zuren, verder is de wijn een beetje saai en vlak. Bij het gerecht ging de wijn uitstekend. Misschien juist omdat de wijn in de smaak weinig uitgesproken is leefde hij op bij het eten zonder het gerecht te overvleugelen.

2007 Őkonomierat Rebholz, Spätburgunder Rosé Spätlese trocken, Pfalz: Een intense vrij donkere roze kleur. Fris rood fruit in de geur. Een doordringende geur met naast fruit ook iets staligs en een winegumachtig aroma. In de mond is dit zowel een frisse als een volle wijn. De wijn heeft veel fijne zuren maar ook body, iets groens in zowel de geur als in de smaak wat me een beetje aan een Sauvignon Blanc doet denken. Ook deze wijn ging heel goed bij het gerecht. Het fruit viel een Beetje weg bij het gerecht maar de wijn bleef heel goed overeind en was heel verfrissend. Een rosé met genoeg structuur om te combineren met voedsel.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten