woensdag 15 april 2009

Huisgerookte zalm met Riesling

2007 Emrich Schönleber Monzinger Frühlingsplätzchen Riesling trocken (Duitsland, Nahe): Dit wijngoed heeft in de jaargang 2007 waanzinnig goede wijnen gemaakt en dit is er daar één van. Licht van kleur. Zeer aromatisch, herbaal, stenig, citrus. In de mond heeft de wijn veel structuur en focus. Smaakt minder lekker dan hij ruikt, nog wat gesloten. Lange afdronk. Veel potentie.
2006 Hirsch, Heiligenstein Riesling (Oostenrijk, Kamptal): Een totaal ander glas wijn dan de Schönleber. Geel van kleur. Meer fruit en rijpheid in zowel de geur als de smaak. Ondanks dat de wijn veel smaak heeft en rijp overkomt heeft hij zuren, frisheid en complexiteit.
Wijn-Spijs: Bij het gerecht ging mijn voorkeur uit naar de Hirsch. De nuances van de Schönleber gingen naar de achtergrond terwijl de Hirsch gewoon bleef staan. Beiden geen straf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten