woensdag 15 april 2009

kalf en zuurkool met Riesling en Gewürztraminer


2007 Fritz Haag, Brauneberger Juffer Sonnenuhr Riesling Spätlese Trocken: Mooie geur maar mist body in de mond. De zuren zijn iets te prominent. Het stenige en minerale wat in de geur duidelijk naar voren komt wordt in de mond minder naar voren. De wijn heeft wel genoeg fruit en is zeker niet vervelend. Als ik kijk wat ik voor dit geld in de Nahe of Rheinhessen aan droge Riesling kan kopen is dit niet een wijn die ik aan kan raden. Hoe goed dit voor droge Riesling uit de moezel dan misschien ook is.
1993 Zind-Humbrecht, Hengst Gewürztraminer: Goud gele kleur. Een Waanzinnige geur van lychee, papaya en amandel. In de mond geen hint van vermoeidheid, minder complex dan de geur. Geel fruit, lichte bitters, power maar niet echt geconcentreerd. Eerder fris en met veel lengte.
Wijn-Spijs: De Fritz Haag kon niet op tegen dit gerecht. Zowel de zuren als het fruit werden minder. De spanning en smaak verdwenen zodat er van de wijn weinig over bleef.
De Zind-Humbrecht werd duidelijk minder in combinatie met de zeer geconcentreerde saus. Bij het vlees en de zuurkool paste de wijn echter prima.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten