maandag 13 april 2009

Tarbot met Redoma wit en een GG van Diel


2005 Niepoort, Redoma Branco (Portugal,Douro): Een wijn waar ik altijd van gevonden heb dat het hout er een beetje te dik bovenop lag. Bij deze fles echter was het hout veel beter geintegreerd. In zowel de geur als in de smaak genoeg frisheid en fruit om het hout aan te kunnen. Geen hele dikke wijn en behoorlijk elegant.

2006 Diel Goldloch Grosses Gewächs: Goud gele kleur. Zeer aromatische wijn met een hoop tropisch fruit in de geur. Mist wat complexiteit maar toch zeer aangenaam. De smaak is niet wat ik gehoopt had. Vrij weinig smaak en concentratie en hierdoor niet in balans met de alcohol en de honingachtige tonen die aanwezig zijn. Misschien wordt dit in de toekomst beter aangezien de wijn niet in een overrijpe stijl gemaakt is en wel de nodige zuren heeft om te kunnen ouderen.
Wijn-Spijs: Eigenlijk gingen beide wijnen goed bij het gerecht. Mijn voorkeur ging licht naar de Grosses Gewächs. Vooral omdat de wijn beter werd. De Redoma had van zichzelf een betere balans en bij het gerecht kwam het eiken meer naar voren en de smaaknuances gingen naar de achtergrond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten