donderdag 16 april 2009

Kalfshaas en asperges


2004 Diel, Riesling Kabinett (Duitsland, Nahe): Licht, bijna waterig van kleur. In de geur is de wijn minder fris en uitnodigend dan ik mij herinner van vorige flessen. In de mond heeft de wijn duidelijk zoet maar is desondanks redelijk in balans. Behoorlijke zuren en frisser dan de geur doet vermoeden.
De kurk na twee glazen op de fles gedaan, hier zit meer in.

2002 Huet, Le mont sec (Frankrijk, Loire Vouvray): Prachtige goudgele kleur. De wijn heeft een rare geur die doet denken aan gekookte groenten. In de smaak heeft de wijn een duidelijk zuur, redelijke lengte en behoorlijk geconcentreerd. Wat betreft smaak is het enige positieve dat ik in dit stadium van de wijn kan zeggen dat hij "interessant"is. Kurk erop en morgen maar eens zien of een beetje lucht de wijn goed zal doen.

1993 Zind-Humbrecht, Hengst Gewürztraminer (1 dag later): Nog net zo fris en indrukwekkend als gister. Een waanzinnige wijn.

Wijn-Spijs: De beste combinatie voor mij was de Gewürztraminer bij dit gerecht. Paste zowel goed bij de asperges als bij het vlees en saus. De Riesling viel weg en de Huet was zelf gewoon niet goed genoeg om bij zulk lekker vlees te drinken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten