vrijdag 8 mei 2009

3 keer A.J. Adam


2008 Dhroner Riesling: Gemaakt van de jongere stokken in de toplage Hofberg. Licht geel van kleur, heel stenig in de geur. Leisteen en aardse tonen worden ondersteund door geuren die doen denken aan citrusfruit. In de mond breed en met veel frisse zuren. Droog smakend. Zo hoort droge riesling uit de moezel naar mijn mening te zijn. Niet kijken naar het aantal grammen restsuiker maar een wijn maken die in balans is. Het jaar is te proeven en de wijn bezit niet de dikte die dit wijngoed in 2007 heeft bereikt. Fris, breed en zeer goed te betalen.
2008 Hofberg Riesling: Iets geler van kleur dan de Dhroner Riesling, beduidend meer geur. Komt meer fruit door in de geur. Heeft iets heel cremigs naast het stenige karakter. Een milkshake van vers fruit met leisteen erdoorheen. Ook hier zijn in de mond de zuren van het jaar waar te nemen maar er is meer dikte. Breed in de mond. De elegantie die typisch is voor deze wijngaard wordt gecombineerd met schilcontact en extreem veel aandacht in de wijnberg. Dit zorgt voor een wijn die zowel mondvullend is als intens en toch zijn elegantie bewaard.
2007 Hofberg Riesling: Nog wat geler van kleur dan de 2008. Duidelijker rijper in de geur. Meer tropisch fruit, aromatisch. Ook in deze wijn een geur die je laat ruiken aan het glas en die niet snel verveeld. Ook in deze geur duidelijk citrus fruit wat ook in de andere wijnen zat. Nog breder en duidelijk rijper dan de 2008. Wat de 2008 heeft qua focus heeft deze in volheid. Op dit moment biedt de 2007 meer maar ik ben benieuwd waar de 2008 over een jaar staat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten